• Michèle-Anne de Mey, Officier van de Kunsten en Letteren

  19 januari 2017

  Michèle-Anne de Mey, Officier van de Kunsten en Letteren

  Op dinsdag 17 januari 2017 heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, de eretekens van Officier in de Orde van de Kunsten en Letteren aan de Belgische danseres en choreografe Michèle Anne de Mey uitgereikt in de residentie van Frankrijk.

 • Overleg tussen Bruno Le Roux en Jan Jambon

  13 januari 2017

  Overleg tussen Bruno Le Roux en Jan Jambon

  Overleg tussen Bruno Le Roux, Franse minister van Binnenlandse Zaken, en Jan Jambon, Belgische vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, om onder andere over de samenwerking tussen Frankrijk en België te discussiëren in het kader van de strijd tegen terreur en grensoverschrijdende veiligheid (13.01.2017).

 • Aanleggen van vier Marine Nationale schepen in Zeebrugge

  10 januari 2017

  Aanleggen van vier Marine Nationale schepen in Zeebrugge

  Voor het aanleggen van vier schepen (de Guépard, de Léopard, de Lynx et de Glycine) van de Marine nationale die tot de Groupement Bâtiments Ecole de Brest behoren, werd een uitreiking van Franse eretekens aan vier Belgische officiers en één onderofficier gehouden op vrijdag 6 januari aan boord van de Guépard.

 • Meilleurs vœux. Beste wensen. Beste Wünsche

  4 januari 2017

  Meilleurs vœux. Beste wensen. Beste Wünsche

  Claude-France Arnould, Ambassadeur van Frankrijk in Brussel

  Nieuws van de Ambassade

  Digitale strategie

  Les Carnets diplomatiques

  PNG

  Gelanceerd in februari 2014 en geschreven door agenten gestationeerd in Frankrijk of in het buitenland, deze website toont hoe de Franse diplomatie eruit ziet achter de schermen door bepaalde ervaringen in het veld te vertellen.

  Nieuwe maatregelen voor toerisme

  JPEG
  Toerisme overeenkomt met ongeveer 7,5 procent van het nationale vermogen. De Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling heeft een nieuw plan van 42,7 miljoen bekend gemaakt.

  Kunst van het leven “Made in Paris”

  Bestemmingen “Côte d’Azur”