• Wat zijn de vooruitzichten voor de Franse diplomatie?

  24 maart 2017

  Wat zijn de vooruitzichten voor de Franse diplomatie?

  Toespraak van Jean-Marc Ayrault, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling (23 maart 2017).

 • Prijsuitreiking Haiku wedstrijd 2017

  21 maart 2017

  Prijsuitreiking Haiku wedstrijd 2017

  Op de internationale dag van de Franse taal en de Francofonie, was de Ambassadeur van Frankrijk in België, mevrouw Claude-France Arnould de voorzitster van de ceremonie van prijsuitreiking voor het haiku wedstrijd die gebeurde op vrijdag 17 maart 2017.

 • Michel François, Ridder van Kunst en Letteren

  17 maart 2017

  Michel François, Ridder van Kunst en Letteren

  Op dinsdag 14 maart 2017 heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, in de residentie van Frankrijk de eretekens van Ridder in de Orde van de Kunsten en Letteren aan Michel François uitgereikt.

 • Bezoek in Gent

  16 maart 2017

  Bezoek in Gent

  Op verzoek van de Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel, Pieter De Crem, van de CFCI voor het Vlaams Gewest, van de Alliance Française Oost Vlaanderen en van de Rotary Club Gent-Haven, is mevrouw Claude-France Arnould, Ambassadeur van Frankrijk in België, op 15 maart 2017 naar Gent gegaan.

 • BBPD-schip “Vulcain” van de Franse marine in Zeebrugge

  15 maart 2017

  BBPD-schip “Vulcain” van de Franse marine in Zeebrugge

  Op vrijdag 10 maart is het Bâtiment de Base de Plongeurs Démineurs (BBPD) “Vulcain”, het basisschip van de Franse marine voor duikers-ontmijners in Zeebrugge binnengelopen. Ter gelegenheid hiervan heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, Wim Robberecht, Divisieadmiraal en Commandant van de Belgische Marinecomponent, en zijn Chef Defensiestaf aan boord (...)

  Nieuws van de Ambassade

  • Verdrag van Rome wordt 60

   24 maart 2017

   Verdrag van Rome wordt 60

   Op 25 maart 2017 viert de Europese Unie de 60ste verjaardag van haar oprichtingstekst: het verdrag van Rome. Daarvoor komen de Europese leiders samen in de Italiaanse hoofdstad om hun gemeenschappelijke visie van het Europese (...)

   [lezen...]
  • Goût de France / Good France 2017 in Luik

   22 maart 2017

   Goût de France / Good France 2017 in Luik

   Op 21 maart werd de Franse gastronomie in Luik gevierd met de operatie Goût de France. Atout France en Business France hebben hun bevoorrechte contacten uitgenodigd om te genieten van een menu "à la française" in het restaurant (...)

   [lezen...]
  • België is de vierde grootste investeerder in Frankrijk van Europa in (...)

   22 maart 2017

   België is de vierde grootste investeerder in Frankrijk van Europa in 2016

   Met 5 % van buitenlandse investeringen in Frankrijk is België de vierde grootste investeerder in Frankrijk van Europa in 2016. Meer dan 4600 Belgische bedrijven stellen in Frankrijk meer dan 135 000 mensen tewerk. Dankzij 53 (...)

   [lezen...]
  • Week van Franse taal en Francophonie 2017

   21 maart 2017

   Week van Franse taal en Francophonie 2017

   Elk jaar rond 20 maart is de Internationale dag van Franse taal en Francophonie dé dag voor woordgeliefden in Frankrijk en in het buiteland.

   [lezen...]
  • Kiesbureaus

   17 maart 2017

   Kiesbureaus

   Als u op de consulaire kieslijst van België (opgesteld door het consulaat-generaal van Frankrijk in Brussel) ingeschreven zijn, zal u automatisch opgeroepen worden om te stemmen bij de 2017 verkiezingen.

   [lezen...]

  Les Carnets diplomatiques

  PNG

  Gelanceerd in februari 2014 en geschreven door agenten gestationeerd in Frankrijk of in het buitenland, deze website toont hoe de Franse diplomatie eruit ziet achter de schermen door bepaalde ervaringen in het veld te vertellen.

  Nieuwe maatregelen voor toerisme

  JPEG
  Toerisme overeenkomt met ongeveer 7,5 procent van het nationale vermogen. De Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling heeft een nieuw plan van 42,7 miljoen bekend gemaakt.

  Kunst van het leven “Made in Paris”

  Bestemmingen “Côte d’Azur”