• Europese Unie - Europadag (9 mei 2016)

  9 mei 2016

  Europese Unie - Europadag (9 mei 2016)

  9 mei is de verjaardag van de verklaring van Robert Schuman. Op deze symbolische dag zal Jean-Marc Ayrault, Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling, naar Straatsburg reizen, de zetel van de Europese instellingen waaronder het Europees Parlement.

 • Inauguratie van het museum La Boverie in Luik

  9 mei 2016

  Inauguratie van het museum La Boverie in Luik

  De ambassadeur van Frankrijk, Claude-France Arnould, is op dit woensdag 4 mei naar de inauguratie van het museum La Boverie in Luik geweest.

 • Bezoek van de Franse ambassadeur aan Eupen

  4 mei 2016

  Bezoek van de Franse ambassadeur aan Eupen

  Op maandag 2 mei is de ambassadeur van Frankrijk, Claude-France Arnould, naar Eupen om een werkprogramma over de samenwerking tussen Frankrijk en de Duitstalige Gemeenschap (DG) op het gebied van het onderwijs van Frans als vreemde taal en culturele samenwerking te ondertekenen met de minister-president Oliver Paasch, de minister van Onderwijs Harald Mollers en de minister van Cultuur (...)

 • Werelddag van de persvrijheid (3 mei 2016)

  3 mei 2016

  Werelddag van de persvrijheid (3 mei 2016)

  Verklaring van Jean-Marc Ayrault, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling.

 • Bezoek van de Ambassadeur aan Charleroi

  22 april 2016

  Bezoek van de Ambassadeur aan Charleroi

  Op woensdag 20 april ging de ambassadeur van Frankrijk Claude-France Arnould naar Charleroi voor een ontmoeting met dhr. Paul Magnette, minister-president van Wallonië en burgemeester van Charleroi, gevolgd door een lonende bezoek.

  Nieuws van de Ambassade

  Cultuur, Wetenschap & Technologie, Taal & Opleiding

  JPEG

  Frankrijk en België in 14-18

  Programma van de herdenkingen.

  Les Carnets diplomatiques

  PNG

  Gelanceerd in februari 2014 en geschreven door agenten gestationeerd in Frankrijk of in het buitenland, deze website toont hoe de Franse diplomatie eruit ziet achter de schermen door bepaalde ervaringen in het veld te vertellen.