• Akkord tussen Frankrijk en Benelux over luchtruimbewaking

  20 februari 2017

  Akkord tussen Frankrijk en Benelux over luchtruimbewaking

  Op donderdag 16 februari hebben Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg een intergouvernementeel akkoord over gemeenschappelijke luchtruimbewaking tegen niet militaire dreigingen ondertekend.

 • Denis Mathen, Ridder in de Nationale Orde van de Legioen van (...)

  14 februari 2017

  Denis Mathen, Ridder in de Nationale Orde van de Legioen van (...)

  Op vrijdag 10 februari 2017 heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, in de residentie van Frankrijk de eretekens van Ridder in de Nationale Orde van het Legioen van Eer uitgereikt aan de heer Denis Mathen, de Gouverneur van de provincie Namen.

 • Academische Palmen: G. Riebs, I. Delnooz en S. Plumat

  7 februari 2017

  Academische Palmen: G. Riebs, I. Delnooz en S. Plumat

  Op dinsdag 7 februari 2017 heeft de Ambassadeur van Frankrijk in België, Claude-France Arnould, in de Residentie van Frankrijk de eretekens van Officiers in de Orde van de Academische Palmen uitgereikt aan Gunnar Riebs en de eretekens van Ridder in de Orde van de Academische Palmen aan Isabelle Delnooz en Stephan Plumat.

  Nieuws van de Ambassade

  Digitale strategie

  Les Carnets diplomatiques

  PNG

  Gelanceerd in februari 2014 en geschreven door agenten gestationeerd in Frankrijk of in het buitenland, deze website toont hoe de Franse diplomatie eruit ziet achter de schermen door bepaalde ervaringen in het veld te vertellen.

  Nieuwe maatregelen voor toerisme

  JPEG
  Toerisme overeenkomt met ongeveer 7,5 procent van het nationale vermogen. De Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling heeft een nieuw plan van 42,7 miljoen bekend gemaakt.

  Kunst van het leven “Made in Paris”

  Bestemmingen “Côte d’Azur”